• Author:noseknow
  • Comments:1

ONPAS SULLA HIENO CV!

Olinpa kerran Köpiksessä, kun työantaja päätti keskittää tuotekehitystä ja häätää samalla sieltä muutkin globaalisti töitä tekevät. Suosittelivat, että pitäis CV päivittää.

Aloin silloin miettimään (nykyisin näinkin voi sanoa), että viimeksi isompi päivitys taisi olla just äsken vuonna 1995 Randy Powellin HR-oppitunnilla kotitehtävänä. Kaikki sen jälkeiset olivat sitten siihen pieniä lisäyksiä ja vanhojen poistoja. Pelkkä ajatus samasta hikisestä mallista, jota viis-kuuskymppiset ”relocation”-konsultit edelleen suosittelivat, toi sapenmaun suuhun…

Mietin, että voiskohan cv’n tehdä pikkuisen seksikkäämmäksi, jottei tekijöille ja lukijoille heti tule oksennusrefleksi?

Googletin ”cool cv” ja sellaista. Katselin innoissani villejä toteutuksia ja nappasin yhdeltä aikajanan idean. Kun nyt ei itsellä ole graafikon taitoja niin en yrittänyt kopsata hienoja 3D-graafeja, missä esim. inspiraation, tuottavuuden ja kahvinkulutuksen määrä oli visualisoituna työpäivän ajalle (eli näytös kuinka tylsästäkin tiedosta saa osaava kaveri infograafi-tyylillä näyttävää ja kiinnostavaa).

Noh, mietin siinä että mikähän mahtaisi rekrytoijaa kiinnostaa. Itsekin jonkun kymmentä ammattilaista rekrytoineena, mietin että esim. osaamisalueet hieman yleisemmällä tasolla ja selkokielellä voisivat kiinnostaa tulevaisuutta ajatellen. Kuitenkin esimerkkejä käytännöstä, jottei mene liian pilviin. Aikajana pääpiirteittäin, missä ollut töissä millaisissa tehtävissä ja mitä oppinut (sekä opiskellut), antaisi nopean historiakuvauksen. Itsellä koen, että kuudessa maassa asuminen ja 40+ maassa työ- tahi lomareissuilla käynti kuvaa kiinnostusta uusiin asioihin, ihmisiin ja kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Onpa toinen sitten japanista tai jamaikalta, tai humanisti tai koodari. Eli eikun piirtämään.

No, semmoinen sitten tuli. Tutut henkilöstöjohtajat ja paljon rekrytoineet kehuivat. Moni pyysi pohjaa, ja teki pohjasta kopion (ihan vapaasti). Kirjaan pääsi esimerkiksi, mitä meille maailmalta on kohta tulossa. Tein siitä nyt kesällä uuden version, tämmönen siitä sitten tuli. Pienellä otoksella 90% tykkää, kaksi saksalaista sanoi, että ”miksei tämä näytä perinteiseltä cv:ltä, voin lähettää mallin” ja yks sano ”meidän perinteisellä toimialallamme tällainen voisi nostattaa kulmakarvoja”.

Mitäs seuraavan kerran, eli toivottavasti vasta 3-10 vuoden päästä? Palkkaisko graafikon kaunistamaan tota? En tiedä toisko lisäarvoa, sit kilpailtas ilmeeltään ammattilaissarjassa – nyt saa vielä amatöörinä pikkuvirheistä sympatiapisteitä ”kun ihan itte väsäsin…”   Jos sattuis olemaan videon tuotanto&-editointitaitoa pikkuisen enemmän niin nyt tekisin ehkä tällaisen videocv’njuutuuttiin…

-Asko Mononen-