warpigs
  • Author:noseknow
  • Comments:0

Warpigs – karjujen karnevaali

Olinpa taasen Kööpenhaminassa. Tunnustan, söin lihaa ja ihailin… Sinne oli ilmestynyt viime näkemästä uusi rafla nimeltään Warpigs brewpub. Kohderyhmän voisi päätellä olevan enemmän rock-henkistä kuin Hilfigerin pikee-paita päällä sampanja-tastingiin menossa olevat…(vaikkei sampanjassa sinänsä mitään vikaa ole ja ei sieltä keskiluokkaakaan pois heitetä…).

Itseäni miellytti rohkea konsepti ja tinkimätön toteutus, joka näkyy yksityiskohdissa.

IMG_1745

Warpigs -logo on Mad Max -henkinen sotaisa villisika. Tämä jo yksin karkottanee osan ”väärästä” porukasta, kun pitää hetki katsoa onko kyseessä liivijengin päämaja vai reipashenkinen soittoruokala. Ilme varmasti vetoaa myös osaan, ja ohjaa asiakkaiden valintaa. Eli ei ehkä ensitreffeille, jos haetaan vaikkapa “soija-kvinoa-härkäpapusalaattia vehnänorasmehulla”.

IMG_1744

Sisustuksen pohjana on entisen teurastamon puitteet suurin piirtein alkuperäisessä kunnossa, johon lisätty villisian päätä, kaktusta, (reisi)luiset juomahanan kahvat, öljyttyä metallia, jne.

IMG_1748

Lautasena toimii alumiinitarjotin, mallia Alcatraz sekä teollinen voipaperi, joka varmaan sopisi myös esim. moottorin purkuun alustaksi. Servietit otetaan isosta lattialta seisovasta teollisuusrullasta, kuten autokorjaamolla konsanaan.

IMG_1741

Ruoaksi on pääosin lihaa eri muodoissa. Löytyy esim. käsin tarjottimelle muhennettavaa possun rintaa, ribsejä, naudanpaistia (1/4-1/2 tahi 1 paunaa), todella tulista makkaraa, tajuttoman mausteisia chili-suolakurkkuja. Reippaasti savustettua, lähes kärähtänyt pinta ja ronskit otteet. Ruoka on todella maukasta eikä tarvitse arvailla makuja. Eli “premium-mättöä” kun ollaan radalla ja alkaa huikomaan. Näitä kun syö, alkaa janottaa…

IMG_1743

Juomaksi on n. 20 erikoisolutta, myös itse pantua (3-9 %) ja ne tulevat putkia pitkin. Mausteeksi pari perusdrinkkiä/viiniä nössöille (kuten minulle).

Miesten vessan päällä on villisian pää, naisten vessan päällä ei jostakin syystä ollut vastaavaa… (Hienovaraisia villisikoja…)

Musiikkina soi hard rock ja sitä soitetaan kovalla. Hinnat ovat yllättäen keskitasoa: ei mitenkään halpoja ja ainakin seurueelle huikopalaa tilatessa lähtee helposti lapasesta…

Sijantina on Köpiksen kultaisen ruokakolmion kulma eli Flæsketorvet -alue (ks.tästä), jossa pari muutakin baaria ja ravintolaa. Saattaa olla siis mukavasti syöttöliikennettä myös naapuripaikoista illan edetessä.

Yleisarvio: rehellistä mättöä tyylilleen uskollisena. Paikka täynnä lauantaina viimeistä paikkaa myöten, ruokaa sai jonottaa tiskistä n.10min, mikä kertonee suosiosta. Kauppa käy ja liha liikkuu.

Helsinkiin on viime vuosina tullut enemmän rentoja paikkoja, jokaista paikkaa ei enää lähtökohtaisesti ylisuunnitella hienommiksi ja kalliiksi “skandinaaviseksi”, pitkine viinilistoineen ja valkoisine pöytäliinoineen. Silti monesti vaihtoehtoina on liian usein se “vähän liian jäykkä, mutta hyvää ruokaa” tai elämänmakuinen Kallion räkälä, jossa ei voi/tee mieli syödä. Veikkaisin esim. Putte’s pizzan menestyksen jälkeen, että vastaaville olisi vielä tilaa. Miten olis vaikka brassi-churrasqueria rentoon tyyliin, lihaa lihanhimoisille häpeilemättä ja hyvällä menolla maustettuna?

Kööpenhaminassa 2.5.2016

-Asko-