Asko_Mononen_caricature
  • Author:noseknow
  • Comments:Off

Kumpi cv toimii paremmin, visual vai casual?asko_mononen_visual_casual_engineer_cv

Aika rientää ja huomasin cv:n olevan vanhentunut. Vaikka en ole aktiivisesti töitä hakemassa, osaamisprofiilia kysellään jatkuvasti jonnekin, esim.koulutus- ja konsulttikeikoille.

Edellisestä versiosta tuli sattumoisin hitti, kiitos vaan Tom Laine kun otit esimerkiksi Työnhaun oppaaseen. Tutut ja tuntemattomat ovat kommentoineet ”ai sie oot se mies, jolla on hieno cv”…. (9/2014 stoori siitä löytyy tästä). Coachasin tässä välissä yhtä työnhakijaa, hän ei ollut edellisellä sadalla hakemuksella saanut vielä haastattelua, uudella visuaalisella kiteytyksellä hän pääsi seuraavista neljästä hakemuksesta jokaisessa haastatteluun. Kai siinä jotain hyvää siis oli. Mutta en jaksanut sitä tietenkään alkaa hinkkaamaan, piti tietysti keksiä uutta.

Mielenkiintoista on, että hieman poikkeavasta cv’stä jokaisella on vahva mielipide. Samasta cv:stä joku sanoo ”wow”, liian ylätasoinen, liikaa detaljeja, mielenkiintoinen tai ei jaksa lukea. Osa rekrytoijista hehkuttaa, yksi saksalainen pyysi aikoinaan ”saisiko perinteisen”, jne. Kaikkia ei voi tyydyttää, kommentit kertovat myös tottumuksista ja preferensseistä kuin itse tästä cv:stä. Pointtihan on se, että ei ole itsetarkoitus olla riikinkukko, vaan kiteyttää olennainen, tehdä lukijalle helpoksi olennaisen löytäminen, olla käyttäjä-/asiakaslähtöinen.

No, nyt piti hetki parannella flunssaa sohvalla, joten oli aikaa miettiä ja nysvätäkin powerpointtia. Niin, tätä ei ole tehty valmiille pohjalle, ammattilaisohjelmilla tai graafikon toimesta, vaan ihan omin pikkukätösin nyplätty perinteisesti PC:llä. Insinöörinnäköinen pikkutakkikuva (oikealla) vaihtui rennompaan pienellä kommenttikierroksella. Toinen on pro, toinen on ihminen. Kumpikin totta. C’est la vie. Joku ei jaksanut lukea tuota värikkäämpää (visual), joten tein vielä simppelimmän (casual), tyyliin kaivele LinkedIn-profiilista jos kiinnostaa.

Yleisesti vielä, olen sitä koulukuntaa joka tekee yhden cv’n ja sit tarvittaessa hakemuksella/muulla saatteella personoi. Ei tämä kokemus nyt jokaiseen eri paikkaan niin hirveästi muutu tai siitä loputtomasti uusia kulmia löydy. Jos ei jotain kokemusta ole, hankala sitä on tyhjästä sepitellä – nopeasti jää housut kintuissa kiinni, kun tarkentava kysymys tulee.

Ja tulevaisuuskatsaus? No tämäkin olisi ollut hyvä rakentaa hakukoneoptimoiden LinkedIn’iin, avainsanat varmistaen. En tehnyt nyt, koska a) en nyt ole mitään erityistä hakemassa ja b) viikonloppu on ohi, aika on rajallista. Ehkä sit 4 vuoden päästä… Riittävän hyvä mulle nyt. Tällä hetkellä olen innoissani myös Headai:n microcompetencies API:sta, en vaan ehtinyt vielä opetella/testata tarpeeksi. Auttaisi tuohon edelliseen Suomen avoimien työpaikkojen 2018 pohjalta.

Kommentoi LinkedIn’issä kummasta tykkäät enemmän, casual vai visual, mitä tekisit toisin. Saa kopioida, muutella, repostella, esitellä miten huvittaa. Mieluusti kuulen miten toimii sinulla. Tehkää parempi versio ja jakakaa eteenpäin. Pay forward. Tehdään työnhakemisesta helpompaa, hauskempaa ja kauniimpaa, ensisijaisesti auttaen rekrytoivaa osapuolta poimimaan sopivimmat osaajat talteen.

Tässä nämä:

visual cv Asko Mononen Asko_Mononen_visual_cv_2018_en

casual cv Asko Mononen Asko_Mononen_casual_cv_2018_en

 

Espoossa 25.11.2018
Asko Mononen